Historien om ACOS og Conrad - ACOS AS

Historien om ACOS og Conrad

Historien om ACOS og Conrad

Historien om ACOS er på mange måter historien om Conrad Hansen. 

Internett forandrer verden

Det hele startet på midten av 90-tallet. Internett gjør sin store innmarsj og skaper uendelige muligheter og nye behov. Conrad ser at Internett kommer til å forandre verden og får en idé. I motsetning til mange internettselskaper som fokuserer på løsninger for privatpersoner, ønsker Conrad å etablere et programvareselskap som, gjennom internettbaserte verktøy og applikasjoner, kan forenkle tunge arbeidsprosesser for offentlig forvaltning og private bedrifter. Han ser store muligheter i å forbedre kommunikasjonen på tvers av brukere, kunder og innbyggere.

Hadde du turt å satse både hus og bil på en god idé?
Det gjorde Conrad. Heldigvis! 

Og i et lite uthus på Knappskog blir drømmen virkelighet: Han etablerer ACOS. Conrad får med seg et knippe nøkkelpersoner som sammen begynner på reisen. Men i et marked preget av flere store og veletablerte blir spørsmålet dette:  

Kan lille ACOS lykkes?

 

      ACOS sitt første kontor i uthuset til Conrad

 

          Conrad utenfor uthuset (Kilde: BT)

Hard konkurranse og viktige kunder

Conrad og ACOS møter tøff konkurranse fra større og mer rutinerte selskaper, og det må kjempes hardt for tilværelsen. Med ny teknologi og utallige arbeidstimer, utvikler ACOS fagsystemer som dekker alle krav og behov hos kundene. Likevel er det ikke nok. Til tross for at kundene liker dette nytenkende ACOS, velger de fleste likevel tryggheten ved å kjøpe fra de større leverandørene.

Men Conrad gir ikke opp!
Han vet at ACOS har unike løsninger som skiller seg ut i markedet, og stadig flere ser hva ACOS sine kunder får til i praksis. Små organisasjoner tilbyr døgnåpne selvbetjeningsløsninger, fullintegrert med saksbehandlingssystem, noe de store organisasjonene enda ikke er i nærheten av å kunne tilby. Når kalenderen viser 2000-tallet vokser ACOS raskere enn noen gang, og de hardtarbeidende og målbevisste ansatte leverer stadig bedre resultater. Dette skjer samtidig som mange IT-selskaper nå sliter som følger av at .com-boblen sprekker.

I markedet skiller ACOS seg ut ved å være en svært smidig og fleksibel leverandør, og med en fagkunnskap og oppmerksomhet mot kundene som blir bedre og bedre mottatt. De gode referansene kommer og den positive omtalen gjør seg gjeldende stadig oftere.

Snipp, snapp, snute?

Nå har Conrad overlatt rollen som styreleder til Erik Ree, som han startet selskapet sammen med tilbake i 1997. Han har på mange måter realisert sin drøm, og kan lene seg godt tilbake i gyngestolen. Fra å være en liten, ukjent nykommer er ACOS nå ett av Norges ledende IT-selskaper med kunder over hele landet, både i offentlig og privat sektor. ACOS utvider stadig sin stab for å kunne hjelpe den voksende kundemassen med å bli mer selvbetjente, spare tid, få mer kontroll, yte bedre service og kommunisere mer effektivt med egne kunder, samarbeidspartnere og innbyggere.

Det sies at bedrifter aldri må slutte å rette blikket fremover og i ekte Conrad-ånd jobber ACOS hardt hver eneste dag for det vi tror på. Conrad sine store visjoner og mål for hvordan ACOS og de mange produktene skal videreutvikles lever videre blant de ansatte  – til det beste for både kunder og for samfunnet. Historien om Conrad slutter altså ikke her. Heldigvis!

 

    ACOS sitt hovedkontor i dag

 

 ACOS ansatte