Ruster elevene for fremtiden med digital læring

- Vi har kodet i noen år, men jeg har ikke laget en sånn her før. Elevene ved Knappskog skule viser hvordan de har laget en bil som starter ved hjelp av koding. Vi besøkte skolen i Fjell kommune for å se hvordan de bruker koding som verktøy for å gjøre elevene klare for en digital fremtid.

Klikk for stort bilde

 


 

 

 

 

 

Se video hvor elevene forteller om prosjektet.

 

For snart 2 år siden var 5. klasse fra skolen på besøk hos oss for å lære om hva koding brukes til, og hvordan vi koder i ACOS. Nå ble vi invitert tilbake til de samme elevene, som går i 7. klasse. De viste oss eksempler på koding med Raspberry pi, Arduino, Microbit, ubrukelige roboter og programmering av droner. 

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

 

 

 


 

 


Knappskog er en av de heldigitale skolene i Fjell kommune, der alle elevene har koding på læreplanen ukentlig. Vi var også innom 2. klasse, og det var imponerende å se hvor konsentrert elevene jobbet.

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde

 
 

 

 

Vi ønsker å motivere unge til interesse for programmeringsfaget. Som en del av samarbeidet mellom næringsliv og skole støtter vi derfor prosjekter som dette. Nylig ble Knappskog skule tildelt Innovasjonsprisen for prosjektet «DiggLæring». Skolen har innført koding i undervisningen på alle trinn, og har utviklet en egen kodeplan for elevene.
 

Les mer om Innovasjonsprisen til Knappskog skule.