Bærum kommune - årets arkiv 2016

Klikk for stort bilde

Nina Bønsnes Røed, Gunn Sværen, May Britt Penne og Birthe Olsvik fra dokumentsenteret i Bærum kommune med årets pris. FOTO: Norsk Arkivråd.


Bærum kommune har benyttet WebSak siden 2003. I 2015 oppgraderte de til Noark 5 versjon, for å øke omfanget av elektroniske skjemaer med en vesentlig utvidet og forenklet innbyggerdialog. Nytt grensesnitt for saksbehandlere og implementering av arbeidsflyt i WebSak Fokus, samt ACOS Skjemadesigner var blant verktøyene de tok i bruk.
 

Vi gratulerer dokumentsenteret i Bærum kommune som vinner av prisen årets arkiv 2016.
Prisen ble utdelt på vegne av Norsk Arkivråd på det 7. norske arkivmøtet på Fornebu i april.

Dokumentsenteret i Bærum kommune får prisen for å har vært en premissgiver for virksomhetens digitaliseringsarbeid, blant annet ved å arbeide med skjemaintegrasjon, prosesstøtte og dokumentasjon fra fagsystemer. Bærum kommune har også utarbeidet gode prosesser for å få kvalitet og effektivitet i saksbehandlingen. De har vært fremtidsrettet og bidratt til å utvikle tjenester som andre kan dra nytte av. Kommunen er en inspirasjon for andre i digitaliseringsarbeidet.

- Utdrag fra Juryens begrunnelse


ACOS har jobbet tett sammen med Bærum kommune i deres digitaliseringsarbeid over mange år. Som leverandør av dokumenthåndteringsløsningen WebSak, har vi samarbeidet med kommunen i flere digitaliseringsprosjekter. Vi er svært stolte over resultatene og gevinstene Bærum kommune har oppnådd innenfor sitt digitaliseringsarbeid.

 - Bent-Inge Storheim, daglig leder

 

Bærum kommune kan vise til resultater både innen digitalisering og dokumentforvaltning som vi mener kan være til nytte og inspirasjon til andre i digitaliseringsarbeidet.

På bildet: Nina Bønsnes Røed, Gunn Sværen, May Britt Penne og Birthe Olsvik fra dokumentsenteret i Bærum kommune med årets pris, bildet "Kysset av sola" av kunstneren Gunn Vottestad.