ACOS vinner 40% markedsandel i én kontrakt

Fylkeskommunene Agder, Viken, Innlandet og Rogaland skal i første omgang lage fire nye hovednettsider og 134 nettsider for videregående skoler med publiseringsløsningen ACOS CMS.


Setter brukerne i sentrum

De nye nettsidene vil betjene fylkeskommunenes 2,6 millioner innbyggere og vil sørge for at brukere fra ulike målgrupper får et digitalt førstevalg.

Gjennom brukerorienterte nettsider og selvbetjening på nett skal fylkeskommunene redusere antall unødvendige henvendelser, sikre at innbyggerne får gjort det de kom for å gjøre på nettsidene og effektivisere ressursbruken internt.

Klikk for stort bildeSolveig Rødland, prosjektleder i Viken fylkeskommune.

- Prosjektet er allerede godt i gang, og vi skal involvere brukerne i mange ulike faser fremover, slik at tjenestene og informasjon løser oppgavene til brukerne på en god måte. Vi ser frem til et godt samarbeid med ACOS, sier prosjektleder Solveig Rødland i Viken fylkeskommune.


 

Tar delingskultur på alvor

For første gang i historien går flere fylkeskommuner sammen om innkjøp, utvikling og vedlikehold av nye nettsider. Finnmark fylkeskommune har innløst opsjonen i kontrakten for den nye fylkeskommunen Troms og Finnmark, og tar del i prosjektet på lik linje med de andre fylkeskommunene.  

- Et av målene med prosjektet er at det som kan være felles, bør være felles, sier Rødland.

Det betyr at de fem fylkeskommunene vil samarbeide om et felles konsept for nettsidene, innholdet de skal skrive og videreutvikling av nettsidene. 

- Vi har lenge ønsket å samarbeide om utvikling av funksjonalitet og tjenester på nettsidene. Dette vil gi store gevinster for våre brukere og være tids- og kostnadsbesparende for alle fylkeskommunene, sier Rødland.
 

Felles verktøy for 400 ansatte

ACOS CMS blir felles publiseringsverktøy for rundt 400 redaktører og forfattere i fylkeskommunene.

Klikk for stort bildeSølvi Fremstad, forretningsansvarlig i ACOS- Vi er naturligvis svært stolte over å ha blitt valgt som leverandør til en så omfattende kontrakt, og ser frem til den viktige jobben som vi skal gjøre sammen med fylkeskommunene. Vi har store ambisjoner for våre produkter og tjenester, og vilvidereutvikle løsningenei tett samarbeid med våre kunder. Dette prosjektet vil også komme alle våre kunder til gode som følge av vår standardiserte produktstrategi, sier Sølvi Fremstad, forretningsansvarlig i ACOS
 


 


60% av fylkeskommunene bruker ACOS CMS

Konkurransen stod mellom fire leverandører. ACOS fikk full score på tjenesteleveranse, brukervennlighet og fleksibilitet i løsningen, i tillegg tilhvordan oppdraget skal løses.

- ACOS leverte et svært godt og gjennomarbeidet tilbud. Produktet er brukervennlig og jevnt over vurdert som best på de fleste kravene i kravspesifikasjonen, sier Rødland.

Nordland fylkeskommune bruker allerede publiseringsløsningen. Med den nye kontrakten vil 60% av alle fylkeskommuner bruke ACOS CMS. Verktøyet er også i bruk hos 180 norske kommuner.
 

Markedsledende CMS-løsning

-ACOS CMS er utviklet for organisasjoner som skal publisere, engasjere og forbedre innhold og tjenester for sine brukere, sier Fremstad.

I tillegg til publiseringsløsningen skal ACOS levere tjenester innen blant annet brukertesting og analyse, innholdsrådgiving, strategier, klarspråk og webdesign.


Fakta om ACOS

ACOS utvikler og implementer programvare for offentlig og privat sektor. ACOS har siden oppstarten i 1997 hatt en jevn vekst og er i dag et av Norges 20 største programvareselskaper. Selskapet består i dag av 145 engasjerte ansatte. Hovedkontoret ligger på Straume like utenfor Bergen, men ACOS har også et avdelingskontor sentralt i Oslo. ACOS leverer løsninger innenfor sak- og arkivsystem, CMS og skjemaløsninger.


For ytterligere informasjon eller kommentarer, kontakt gjerne:

  • Forretningsansvarlig Portal & selvbetjening, Sølvi Fremstad, tlf. 98 21 87 69
  • Daglig leder, Bent-Inge Storheim, tlf.  98 21 87 66