ACOS ut i Europa

ACOS tar steget ut i Europa med et av sine mest populære produkt. Nylig signerte ACOS en forhandleravtale med et av Danmarks største IT- og softwareselskaper. Avtalen gjør at KMD vil forhandle et av våre produkter på det danske og europeiske markedet.

Klikk for stort bilde

Bent-Inge Storheim, daglig leder i ACOS (foran til venstre) og Henrik Mosberg Fedder, Vice President KMD WorkZone (foran til høyre) signerte samarbeidsavtalen som vil ta ACOS produkter ut i Europa. Tilstede på signeringen var også forretningsansvarlig for Portal & Selvbetjening i ACOS, Sølvi Fremstad og markedsdirektør i ACOS, Anne Gro Hellsten (sittende) samt Claus Rantzau, senior Business Architect i KMD WorkZone og produktsjef ACOS Selvbetjening, Thormod Hellesøy (bak). 

Klikk for stort bilde

 

Danmark er kjent for å ligge lengst fremme i Europa på digitalisering. Når KMD velger å forhandle ACOS Interact, bekrefter det at IT løsningene vi har utviklet i Norge er konkurransedyktig også internasjonalt.

Bent-Inge Storheim, daglig leder i ACOS
I en garasje på Sotra, for over 20 år siden, startet bedriften som i dag hjelper en rekke store, norske organisasjoner med å effektivisere sin arbeidshverdag. Produktene ACOS utvikler blir brukt for å digitalisere og effektivisere i departement, kommuner, forsikringsselskaper, banker og statlige etater.

 

Skjemaløsning fanget interessen til danskene
 

Et av ACOS sine produkter som har høstet stor suksess de siste årene, og som fanget interessene til danskene, er et produkt som gjør det enkelt å digitalisere skjema. Over 150 kunder har tatt i bruk produktet ACOS Interact, og nå skal det danske IT-selskapet KMD selge det til sine eksisterende og potensielle kunder.
 
− Vi har lenge visst at våre produkter har et potensiale utover landegrensene, men vi har vært tydelige på at dersom vi skal satse internasjonalt skal det være i tett samarbeid med en profesjonell aktør som har produktkunnskap og markedskunnskap i det landet vi skal ekspandere til. I KMD fant vi en slik profesjonell partner, sier Storheim.
 

Et viktig steg å gå internasjonalt

 

Gründerfirmaet ACOS har vokst fra fire ansatte i 1997 til 150 ansatte i dag. Selv om ACOS nå går internasjonalt er det norske markedet fremdeles hovedsatsningsområdet.

− Selv om vi ekspanderer til utlandet vil vi fortsatt prioritere norske kunder. Vi så likevel at tiden var moden for å ta noen av våre mest populære produkter ut mot et bredere marked. På sikt ser vi ikke bort fra at vi også vil gå ut med flere produkter, sier Storheim.
Danmark blir ofte trukket frem som et av de landene som har kommet lengst på digitalisering innenfor offentlig sektor. Mange norske politikere og andre som arbeider med digitaliseringsprosjekter har ofte hentet inspirasjon fra Danmark.

− Det er en stor tillitserklæring at KMD velger å satse på våre produkter. Selv om Danmark ligger langt fremme på digitalisering, så viser denne avtalen at våre produkter blir vurdert som de beste, også internasjonalt, sier Storheim.
 

Danske KMD stoppet egen utvikling – satset på norskutviklet programvare
 

Det danske IT-selskapet KMD har i mange år levert skjemaløsninger til en rekke store statlige kunder, men så behov for fornying.

− Vi reiste en delegasjon fra København til Norge i fjor for å se på produktene ACOS hadde utviklet. Vi ble meget imponert over skjemaløsningen til ACOS og så at det var akkurat dette våre kunder etterspurte.
 

Moden teknologi

 

Vi så raskt at ACOS Interact kunne være en videreførelse av vår selvbetjeningsløsning KMD XForm, som en rekke danske myndigheter og virksomheter anvender. KMD valgte å avbryte egen utvikling og heller inngå avtale med norske ACOS AS om å benytte deres velprøvde teknologi som grunnlag for vår WorkZone Interact som vi vil kalle produktet fremover. - Vi er allerede i gang med å planlegge å oppgradere alle våre eksisterende kunder til ACOS sin løsning, sier visepresident i KMD, Henrik Mosberg Fedder.
 

Historien om gründerbedriften ACOS

 

ACOS startet i et uthus på Sotra i 1997. Gründeren, Conrad Hansen, forstod at internett ville komme til å revolusjonere måten vi skaffet og delte informasjon på. Han var sikker på at også kommuner, stat og andre store organisasjoner ville ha mye å hente på å effektivisere måten dokumenter og skjema ble behandlet på. I konkurranse mot store konsern, startet de opp i uthuset og ble raskt et av landets raskest voksende IT-selskaper. I dag 20 år senere omsetter bedriften for 171 millioner kroner og har over 150 ansatte. ACOS har hovedkontor på Straume, utenfor Bergen og avdelingskontor i Oslo.
 

Fakta om ACOS
ACOS utvikler og implementer programvare for offentlig og privat sektor. Firma har siden oppstarten i 1997 hatt en jevn vekst og er i dag et av Norges 20 største programvareselskaper. Selskapet består i dag av 150 ansatte. Hovedkontor ligger på Straume like utenfor Bergen. I tillegg har ACOS et avdelingskontor sentralt i Oslo. All utvikling av programvaren foregår på hovedkontoret på Straume. ACOS er eid av gründerne, de ansatte og noen få eksterne investorer. Over 450 virksomheter benytter ACOS sine løsninger, deriblant over 250 kommuner, 14 av 15 departement, en rekke tilsyn og direktorater, samt private organisasjoner. ACOS utvikler og implementerer en stor programvareproduktportefølje innenfor følgende forretningsområder: • Dokumenthåndtering • Portal og selvbetjening • Levekår (løsninger innenfor barnevern, sosial og helsesektoren)

Fakta om KMD
KMD A/S (tidligere Kommunedata) er blant Danmarks største IT- og softwarevirksomheter med avdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg. Hoveddelen av KMD’s forretninger kommer fra egen softwareutvikling. Bedriften utvikler og leverer IT-løsninger til kommuner, regioner, stat og private virksomheter. KMD har utviklet mer enn 400 IT-systemer. KMD konsernet har en årlig omsetning på omkring 5 milliarder danske kroner og har ca. 3.200 ansatte. Kommunedata ble etablert i 1972 ved en sammenslåing av kommunale edb-sentraler. KMD var inntil mars 2009 eid av Kommune Holding A/S. KMD er idag eid av Advent International og Sampension.