Vellykket IT-prosjekt – digitalt førstevalg til 2,7 millioner innbyggere - ACOS AS
 
 

Vellykket IT-prosjekt – digitalt førstevalg til 2,7 millioner innbyggere

I samarbeid med ACOS har fylkeskommunene Agder, Innlandet, Rogaland, Viken, Troms og Finnmark lansert nærmere 170 nettsider. Målet er å redusere antall unødvendige henvendelser, gi innbyggerne et digitalt førstevalg og effektivisere ressursbruken internt.

Totalt 170 nettsider lanseres

Hovednettstedene til de fem fylkeskommunene og 75 videregående skoler ble lansert i januar 2020. De resterende 90 videregående skolene lanserte sine nettsider sommeren 2020.

"Målet har vært å etablere en felles grunnløsning som gir et godt grunnlag for felles videreutvikling senere. Nå har vi dette på plass, og vi skal bruke tiden fremover på å fortsette å forbedre og videreutvikle tjenestene våre, så jobben fortsetter", forteller prosjektleder for fylkeskommunene, Solveig Rødland.

 

Suksessprosjekt

Vi har hatt et veldig godt samarbeid både med ACOS og mellom oss fylkeskommuner. Vi synes fremdeles at det er helt utrolig at vi har fått til den eksakte fremdriftsplanen som ACOS la frem og lansert alle nettsidene på de datoene som ble satt. Vi er veldig fornøyde, forteller Rødland.

Hun får støtte fra prosjektleder i ACOS, Kristiane Hetlevik.

"Det har vært et stort og omfattende prosjekt med trange tidsplaner, og fylkeskommunene har gjort en enorm jobb for å komme i havn. Alt i alt har det vært utrolig spennende å jobbe med en svært dyktig prosjektgruppe, og de bidrar også til at våre produkter og tjenester blir bedre" sier Hetlevik.

  

Felles filosofi for kunde og leverandør

ACOS jobber tett med brukerinvolvering av sine kunder, og fylkeskommunene har bidratt i utviklingen av mye funksjonalitet.

"Premisset vårt om at det som kan være felles skal være felles og ACOS sin filosofi om å utvikle felles funksjonalitet for kunder basert på tett dialog og konkrete behov – det er filosofier som går veldig godt sammen" forteller Solveig.

Sølvi Fremstad, forretningsansvarlig for CMS-løsningen i ACOS, bekrefter dette.
"Vi har hatt stor nytte av å jobbe så tett med fylkeskommunene om ny funksjonalitet. Det å ha så tett dialog med brukerne av våre produkter gjør at vi kan løfte produktene våre og sikre at vi lager løsninger som dekker behovene til våre brukere. Fylkeskommunene blir nå en del av vårt faste brukerforum, og det gir store gevinster både for oss og brukerne av vår CMS-løsning", forteller Fremstad.

  

Gevinst av å jobbe sammen

For første gang i historien har flere fylkeskommuner gått sammen om innkjøp, utvikling og vedlikehold av nye nettsider. Viken, Innlandet, Rogaland, Agder, Troms og Finnmark samarbeider om både innhold, funksjonalitet og brukertesting. 

Vi ser at vi har fått en kjempestor gevinst av å jobbe sammen flere fylkeskommuner for å få på plass løsningen. Vi har ferdigstilt grunnløsningen og publiseringsløsningen som vi ba om og er veldig fornøyde. Ved å samarbeide på denne måten om innhold og funksjonalitet har vi spart masse tid og penger, og vi er godt fornøyde med resultatet, sier Rødland.

 

Klarspråk på nettsidene

Solveig og kollegene har skrevet flere hundretalls artikler til nettstedet i ACOS sin løsning.

"Målet vårt er at nettsidene og alle våre tjenester skal være brukerorienterte, tilgjengelige for publikum og sikre at brukerne er selvhjulpne i møtet med fylkeskommunen. Dette arbeidet vil fortsette kontinuerlig. Her spiller klarspråk en viktig rolle for å sikre at innbyggerne forstår det vi skriver", forteller Rødland, som sammen med sine kolleger har veiledet flere titalls redaktører i ACOS sin CMS-løsning.

 

Ønsker du mer informasjon om ACOS CMS?

Legg igjen kontaktinformasjonen din under, så tar vi kontakt med deg:

Felt merket med * må fylles ut

Nettsider skreddersydd for innbyggerne

Brukervennlige nettsider med sømløse integrasjoner

Skriv bedre tekster på nettsidene

Se flere kunder