Nettsider skreddersydd for innbyggerne - ACOS AS
 
 

Nettsider skreddersydd for innbyggerne

Med mål om å bli det digitale førstevalget for innbyggerne, siktet Ålesund kommune høyt for de nye nettsidene. Det var viktig for kommunen å tilrettelegge slik at brukerne får løst de oppgavene de kommer for. Alt dette ble mulig med en publiseringsløsning fra ACOS.

Full score på kravspesifikasjon  

Som en fremoverlent kommune var det avgjørende å velge en leverandør med kontinuerlig fokus på fremtidsrettede løsninger.  

«Det er en trygghet at ACOS kontinuerlig utvikler ny og god funksjonalitet. Som en kommune med nettsider med mye innhold er det trygt å ha en partner som ser det store bildet», sier prosjektleder Anette W. Petersen.  

Ålesund kommune var et kommunesammenslåingsprosjekt bestående av tidligere Ålesund, Haram, Sandøy, Skodje og Ørskog kommune. «Vi hadde behov for en enkel løsning ettersom innholdsmengden som skulle publiseres var stor. Det var derfor viktig med et verktøy som var fleksibelt og rikt på funksjonalitet» Disse kravene fikk ACOS full score på. 

ACOS dekket alle behov  

Flere av kommunene benyttet ACOS CMS og hadde utelukkende positiv erfaring med verktøyet. Brukervennlighet ble trukket frem som et kjennetegn for ACOS sine løsninger.   

 

 

«Etter demonstrasjon av ACOS CMS var vi svært tilfreds med mulighetene og grensesnittet i verktøyet. Publiseringsløsningen er veldig enkel og har mye god funksjonalitet. Hjelpenettsiden er innholdsrik og forklaringene gode».

Anette W. Petersen
Kommunikasjonsrådgiver digitale medier

Godt planlagt prosjekt 

En dyktig prosjektleder og gode prosjektverktøy la til rette for et vel gjennomført prosjekt. I prosjektet var det lett for kommunen å involvere seg og ha kontroll på de ulike fasene.  

«Dere har lagt veldig godt til rette for oss, både slik at vi visste hva vi måtte gjøre i løpet av prosessen og med forberedt materiell og tips (hjelpenettsiden, fra kurs og ved spørsmål). Vi var veldig fornøyde med fremdriftsplanen og hvordan dere gjennomførte prosjektet med tydelige faser som vi kunne forholde oss til. Prosjektleder var svært kompetent, og alltid tilgjengelig» forteller Anette.  

Brukervennlighet lønner seg  

På det første møtet i det nye kommunestyret ble det vedtatt at nynorsk skulle være målformen. Dette ble besluttet rett før lansering av nye nettsider og det ble et intensivt arbeid med å oversette alle artiklene fra bokmål.  

«Siden ACOS CMS er så enkelt å bruke, kunne vi gjøre oversettelsene direkte inne i publiseringsløsningen, som sparte oss for mye tid. Ressursene som ble satt inn for å oversette artiklene lærte seg ACOS CMS umiddelbart» forteller Anette W. Petersen.  

Synergieffekter med totalkonsept   

Totalkonseptet fra ACOS scorer høyt blant kundene. Ålesund benyttet sak- og arkiv og skjemaløsning fra ACOS før de gikk til innkjøp. Verdien av å ha alle produktene bet de seg merke i, og fordelen med sømløse integrasjoner står sterkt.  
 
«I etterkant av valg av leverandør er vi overbevist om at kommunen tok riktig beslutning med å velge ACOS, at store deler av markedet bruker ACOS CMS er et kvalitetsstempel i seg selv» avslutter Anette W. Petersen.

 

Ønsker du mer informasjon om ACOS CMS?

Legg igjen kontaktinformasjonen din under, så tar vi kontakt med deg:

Felt merket med * må fylles ut

Brukervennlige nettsider med sømløse integrasjoner

Hvis du tør å tenke nytt, kan det gi mange gevinster

Tut og kjør med nye nettsider

Se flere kunder