En enklere hverdag med helautomatisk skjema - ACOS AS
 
 

En enklere hverdag med helautomatisk skjema

Bor du i Kinn kommune og skal søke om å sette inn en ny pipe, rehabilitering av pipe, eller en ferdigattest når arbeidet er ferdig? Da kan du juble - for svaret på søknaden får du bare minutter etter den er sendt inn. 

Frigjør ressurser til mer krevende oppgaver

Kinn kommune har helautomatisert søknadsprosessen for piperehabilitering. Avdelingsleder for byggesak, Heidi Dyrøy, er glad for framskrittet.

"Vi har et stort omfang av saker som er omfattende, og krever nøye saksbehandling. Det er helt knall å kunne automatisere deler av arbeidet vårt, slik at vi frigjør ressurser til mer komplekst arbeid" forteller Dyrøy.

ACOS har hatt et godt samarbeid med kommunen gjennom hele prosjektet. 

"Automatisering av prosesser er noe vi alltid ønsker å bistå med, da vi vet hvor mange gevinster det gir. Dette var første gang ACOS har bistått i en automatisk piperehabiliteringsprosess, og det var utrolig spennende å ta del i prosessen. Prosjektet har gått smertefritt, som i stor grad kommer av den gode dialogen med Kinn kommune", sier Vegard Lund Moseid, prosjektkoordinator i ACOS.

Fra venstre: ACOS v/ prosjektkoordinator Vegard Lund Moseid og webansvarlig, Henrik Ulriksen og avdelingsleder for byggesak, Heidi Dyrøy.   

 

 


 

 

 


Raskere svar, og fornøyde entreprenører 

Ved å automatisere hele søknadsløpet slipper kommunen å bruke tid på å registrere søknaden inn i sakssystemet, og saksbehandler slipper å sende ut brev med godkjenning. Dette er manuelle oppgaver som har vært med på å forsinke arbeidet. Nå får entreprenørene svar så godt som, umiddelbart!

"Søknaden blir arkivert med det samme entreprenøren har sendt inn søknaden. Fyller de inn opplysninger som oppfyller kravene til reglene rundt arbeidet, blir søknaden automatisk godkjent, og de kan starte arbeidet omgående. Det samme skjer når arbeidet med pipen er ferdig, og de er klare for å søke ferdigattest. Alt går automatisk" forteller Dyrøy.  

Bilde av helautomatisk skjema    

 

 

 

 

 

Først i landet

"Hele saksgangen er regelstyrt, og da er det mulig å lage automatiserte prosesser. Dette var det ingen andre som hadde tenkt på tidligere, derfor gikk vi inn i et samarbeid med vår systemleverandør ACOS, om å utvikle en heilautomatisert søknadsprosess. Det har vært en spennende og lærerik jobb, og nå gleder vi oss til å se effekten av arbeidet vårt" legger Dyrøy til. 

Har du prosesser du tenker kunne vært automatisert? 

Fyll ut skjemaet under, og huk av for "Interact" - så tar vi en prat!


Felt merket med * må fylles ut

Saken er inspirert av Kinn kommunes artikkel

Molde kommune reduserte 90% av innkommende koronatelefoner

Slik sparte Larvik kommune 170 dagsverk med kun én flyt!

Knakk koden for effektive arbeidsprosesser

Se flere kunder