Ingen kaffe, ingen kode… eller? - ACOS AS
 
 

Ingen kaffe, ingen kode… eller?

Ingen kaffe, ingen kode… eller?

Bilde av en kaffekopp i en kode - Klikk for stort bilde

 

En utvikler i ACOS drikker i snitt 3,7 kopper kaffe om dagen.

 

 

Et snitt på 3,7 er kanskje ikke så overraskende. Det som er mer forbløffende er den store spennvidden i svarene. I ACOS lever noen utviklere etter mottoet “ingen kaffe, ingen kode” og trenger opptil 10 (!) kopper svart gull om dagen. I motsetning til andre som foretrekker luft og kjærlighet -også kjent som kullsyrevann og kakao. 

Det beste med å være utvikler i ACOS er likevel ikke kaffemaskinen (se våre topp 10 grunner under). Her får du utvikle løsninger som brukes av mange hundre tusen- hver eneste dag! Det er noe å skryte av i familieselskapet 😉

Høres dette spennende ut? Bli vår nye kollega, da!

Her får du vår "Topp 10"-liste med grunner til hvorfor du vil jobbe som utvikler i ACOS:

1. Din arbeidshverdag – du bestemmer

Det er viktig at du trives på jobb, og da må du jobbe med det du synes er spennende. Vi har mange prosjekter, tjenester og produktteam du kan bidra inn i, så her får du mulighet til å fokusere på det du liker best. Du får også bryne deg på nye utfordringer hver dag, for vi har alltid innovasjon i fokus.

Og for å gjøre det klart: Du er en utvikler. Derfor kommer vi ikke til å be deg holde kundemøter, fakturere og annet mas og fjas. Det har vi egne folk som tar seg av. Du skal få ha det gøy med kode.

2. Fast kontorplass, både på kontoret og hjemme i stua

Hos oss får du en fast kontorplass i topp moderne lokaler. Dermed har du alltid kollegaene dine i umiddelbar nærhet for hyggelige samtaler, kunnskapsdeling, felles lunsj i kantina og intense kamper i dart og foosball.

Men vi skjønner om du har blitt veldig glad i kontorstolen hjemme – så hva med å kombinere slik at arbeidshverdagen passer best til din livsstil?

3. Din personlige heiagjeng – bestående av gode venner

Hos oss er vi et lag og hverandres største støttespillere. Og siden du ikke plasseres ut hos kunder en måned her og en måned der, så blir alle skikkelig godt kjent.

We ride together, and die together, for å si det sånn. Dessuten liker vi å være sammen, både på og utenfor kontoret. Så forbered deg på invitasjon til sosiale aktiviteter som gaming, pokerkvelder, fjellturer, firmafester og andre festligheter.

4. Tryggheten med fast lønn

Det er en god trygghet å vite hvor mye som kommer inn på konto hver måned. Hos oss får du fast lønn hele året. Ventelønn og provisjon på fakturerte timer hører ikke hjemme hos oss. ACOS har heller ikke individuelle bonusordninger, her jobber vi som et team og alle får en del av kaken.

I tillegg til en forutsigbar lønn får du også en rekke ansattgoder. Så ta med familien på firmahytta, tren ved ditt lokale treningssenter, del tankene dine med en online psykolog og få behandlet den vonde skuldra raskt – because you’re worth it!

5. Påvirk hvilken teknologi du bruker

Er du opptatt av ny og spennende teknologi? Det er vi også! For tiden bruker vi blant annet .net, C#, Angular og React, og drifter løsningene våre i Azure. Men trendene forandrer seg fort, og når bedre og mer spennende teknologi dukker opp, står vi selvfølgelig klare for å teste det ut sammen med deg.

6. Driv samfunnet framover

Produktene du er med på å utvikle påvirker samfunnet som vi alle er en del av. Dine koder gjør at naboen din kan søke om koronastøtte til bedriften sin, søsteren din kan søke om barnehageplass via kommunens nettsider og foreldrene dine kan følge byggesaksbehandlingen for den nye hytta via Min side. Det er kult!

7. Fokus på kompetanseheving

Du blir aldri ferdig utlært, er det ikke det man sier? Da er det fint at det hvert år settes av midler som du kan bruke til kompetanseutvikling. Så om du vil delta på et kurs eller en konferanse, ta en sertifisering eller teste et nytt program, har vi ryggen din.

Du får også tilgang på flere gode e-læringskurs på nett, for eksempel Lynda og PluralSight.

8. Jevn kjønnsfordeling

Over 40% av dine kolleger er kvinner. Det tror vi er bra for miljøet - og for business.

9. Hyllest fra kundene

Det er kanskje ikke sak- og arkivsystem som slår an best på fest, men det er jo litt stas å skryte på seg at du koder systemene til Politiet, NAV og statsministerens kontor. Eller at Norges største arbeidsgiver, Oslo kommune, trenger dine ferdigheter for å tilby gode tjenester til innbyggerne.

10. Du kan eie arbeidsplassen din

Vi er i stor grad eid av de ansatte – så vi bestemmer selv kursen og hvor vi skal gå.
 

Bare så det er sagt…

Du må ikke kunne absolutt alt, det kan ikke vi heller. Har du relevant utdannelse og erfaring – let us know! Det viktigste er ikke om utvikler-tittelen din begynner i front, back eller i en annen ende. Det er bedre å vise i praksis hva du liker, og ikke minst være sulten på å lære mer. For det viktigste er ikke hva du kan når du begynner, her får du alltid muligheten til å lære og prøve noe nytt.

Det er nettopp dette som gjør at så mange av oss jobber her år etter år. Det, i tillegg til det knakende gode arbeidsmiljøet. Bare snakk med noen av oss som jobber her.
 

Høres dette spennende ut?

Vi håper det! Men gi oss gjerne muligheten til å fortelle deg enda litt mer. For vi tør å garantere at du vil trives hos oss! Så hiv deg rundt og ta kontakt med Tina for en prat 😊

 


La oss sjekke om vi
er en god match!

Send din kontaktinfo 
til Tina

PS! Du kan sjekke ut alle våre ledige stillinger her!


Litt bonusinfo om ACOS:

Hos oss blir du en del av et stort utviklingsmiljø – og et norsk gründerselskap som har vokst siden oppstart, turt å utfordre gigantene og vinner over de store konsernene. Men selv om firmaet vårt har vokst seg stort, så er vi ikke større enn at du og dine bidrag betyr mye for oss.

Våre produkter digitaliserer Norge, og er viktige for både små og store selskaper, samt for innbyggere over hele landet. Ja, faktisk så er det mange hundre tusen brukere som benytter løsningene som du er med å utvikle.

Kundene våre vil ha alt vi lager levert i skyen. De vil også at løsningene henger sammen med andre løsninger og nasjonale fellesløsninger. Derfor er ikke våre produkter en egen øy, men del av et stort økosystem. Når vi nå får dette til å fungere sammen, kan vi se resultatet tydelig: Brukerne av våre løsninger er blant de som er kommet lengst i verden med å effektivisere og forenkle hverdagen.