Utvikler

Intervju med Dan Henning Østensen

Jobbet i ACOS siden 2003.

Dan Henning Østensen

Hvordan er ACOS som arbeidsplass?

De ansatte i ACOS er jordnære mennesker med mye ulik fagkompetanse, og som gjerne hjelper deg. Det ser jeg på som en av nøkkelfaktorene til at miljøet i ACOS er så bra. Man har hver dag mulighet til å påvirke og utforme produktene. Til tider kan det være hektisk, så det gjelder å prioritere riktig. 

Det kjennes som alle er på samme lag. Om man er daglig leder, supportmedarbeider eller utvikler, så hjelper alle hverandre med stort engasjement. I tillegg er de sosiale samlingene alltid kjekke. Vi har to årlige arrangement med alle i ACOS og teambuilding med avdelingene. Det er mange muligheter til å være med på aktiviteter som fjellturer og treninger arrangert av ACOS Sporty. Jeg har selv vært med å gå til Skåla og Dronningstien. Ser allerede fram til neste tur.

 

Hva har du lært av å jobbe i ACOS?

ACOS er en arbeidsplass hvor det er takhøyde til at alle kan si sin mening. Jeg har lært at det kan være mye læring i en «opphetetet» diskusjon, og at sluttproduktene ofte blir bedre når de har vært heftig diskutert. Jeg har også lært at det enkle er ofte det beste. Noen ganger kan man tenke for komplisert, og da blir sluttproduktene også for komplisert.
 


Hvordan er din hverdag i ACOS?

I dag jobber jeg som utviklingsansvarlig innen avdelingen som heter Dokumenthåndtering. Jobben går i hovedsak ut på å videreutvikle produktet ACOS Websak som består av mange ulike moduler. Jeg deltar i en prosjektgruppe LAT (LøsningsArkitektTeam), som skal ta opp tema som angår produktene til Dokumenthåndtering. Der diskuterer vi teknologisk retning, arkitektur av programvaren og tema som angår sikkerhet.

 

Hvilken prosjekter har du vært involvert i?

I 2007 ble det bestemt at vi skulle integrere programvaren tett med Outlook og da startet vi også jobben med å bygge kodebasen vår på nytt i ny teknologi. Kodebasen er nå fullstendig bygget om, men blir vedlikeholdt og videreutviklet etter som nye behov dukker opp.

Jeg har utviklet arbeidsflytløsningen som finnes i Windowsklientene våre i dagens versjon. Videre har jeg jobbet direkte med kunder for å skreddersy skjermbilder til kundene, gjerne i kombinasjon med integrasjoner til andre systemer som kundene benytter. Finanstilsynet er eksempel på en slik kunde. Den siste tiden har en viktig oppgave vært å sørge for å optimalisere koden slik at den kan benyttes i serverløsninger med stor last.