Opplev Trondheim

Opplev Trondheim

Tirsdag ettermiddag blir det mulighet for å velge mellom tre ulike opplevelser.

Klikk for stort bilde

Omvisning med orgelkonsert i Nidarosdomen

Nidarosdomen i Trondheim, egentlig Nidaros domkirke, er Norges mest sentrale kirke. Det er den fordi den er Olav den helliges gravkirke. Den er i dag en luthersk domkirke og menighetskirke, og betraktes som Norges nasjonalhelligdom. Bli med på omvisning og hør hele historien. Du får også oppleve en orgelkonsert på det 40 tonn tunge Steinmeyerorgelet som har 10 000 piper. Omvisningen med orgelkonsert varer omlag en time.

Kr 200,- pr. person

 

Klikk for stort bilde

Omvisning i Kulturbunker DORA

Ubåtbunkeren på Dora har siden den ble bygget av tyskerne i 1943 ligget der som et krigsminne for evig tid. De mange hundre tonn tunge veggene som omfatter bygningsmassen på til sammen 15 mål, har imidlertid vært brukt til sivile formål de siste 50 årene. I dag er Dora full av magasiner og arkiver (Dora magasin), datalager, kulturell virksomhet og mye annet, derav begrepet Kulturbunker Dora. Stabilt inneklima og tykke betongvegger gjør at bygningene egner seg godt til dette formålet

I denne omvisningen får du vite bakgrunnen for byggingen av ubåtbunkeren, hvordan den ble brukt og hvordan den har blitt benyttet i ettertid. Det vil også bli en mulighet for å se de ulike arkivinstitusjonene på DORA som f.eks. statsarkivet.

Kr 200,- pr person

 

Klikk for stort bilde

Omvisning og ølsmaking på EC Dahls bryggeri

E.C. Dahls Bryggeri har brygget øl i Trondheim siden 1856, og høsten 2016 åpnet bryggeriet portene for publikum. Carlsberg-eide Ringnes innledet da et samarbeid med det velrennomerte New York-bryggeriet Brooklyn Brewery, og ville med dette gjøre Trondheim til Norges ølhovedstad. Her brygges den tradisjonsrike Dahls Pils samt en rekke nye, innovative øltyper. Bli med på omvisning og historiefortelling med en øl i hånda. Det blir smaking av 4 spesialøl.

Kr 345,- pr. person.