Opplev Trondheim

Er du eventyrlysten og elsker å utforske nye steder til fots? 👟 Eller kanskje du er en trendy shopper, alltid på utkikk etter de beste tilbudene?👕 

Uansett hvilken type reisende du er, har nærområdet rundt hotellet masse spennende å by på! 

Her er 4 forslag til ting du kan gjøre i Trondheim:

🎸 Rockheim - arkivering, forskning og forvaltning av norsk musikkhistorie

Hvorfor ikke starte med en tur innom hotellets nærmeste nabo, rett over veien? Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk, og tilbyr en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie, fra 50-tallets gryende ungdomskultur til dagens musikalske uttrykksformer. 

Ta et dypdykk i norsk populærmusikk,  la nostalgien vekkes i gjenkjennbare låter, bli fortryllet av presentasjonen, og oppdag hvilke legender som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Les mer

☕ Shopping og kafébesøk på Solsiden

Langs elveleiet ved den sjarmerende Blomsterbrua (Verftsbrua) finner du den vibrerende bydelen, Nedre Elvehavn, bedre kjent som Solsiden. Solsiden er en energisk og innbydende bydel full av liv! Bydelens industrielle fortid i samspill med moderne arkitektoniske utrykk, gir området sin karakteristiske sjel. Nedre Elvehavn som den framstår i dag,  oppstod i fra asken av det som en gang var et av Norges største skipsverft. 

I dag er området et av de mest populære i byen. Her kan du finne en rekke butikker, cafeer og restauranter.

🚶🏻‍♂️ Gå gjennom lykkens portal til Bakklandet

Den vanligste og mest populære måten å entre idylliske Bakklandet på, er via den ikoniske Gamle Bybro, eller Lykkens Portal som den også kalles. Den går over Nidelven fra sør-enden av Kjøpmannsgata.

Restauranter og kafeer med uteservering, parker og friområder,  og en og annen spennende designbutikk, er bare noen av tingene som venter deg når du er vel over brua. Her forenes studenter, lokalbefolkning og forretningsfolk side om side, mens de spiser sushi, tapas eller bistromat. Øl fra alle verdenshjørner – inkludert et stort utvalg fra Trøndelag – finner selvsagt også på menyen! 

På Bakklandet, nærmere bestemt i Brubakken, finner du også verdens første sykkelheis, Trampe. 

🏙️ Ta turen inn til Trondheim sentrum

En 20-minutters spasertur fra hotellet, og du er midt i hjertet av Trondheim sentrum. Her kan du utforske en rekke spennende attraksjoner, inkludert:

Tovet - byens møteplass

I krysset der Kongens gate møter Munkegata finner du Tovet, byens torg og sentrale midtpunkt. Dette stedet har vært en livlig møteplass helt siden Johan Caspar de Cicignon redesignet byen etter den store brannen i 1681. Her holder Vikingkongen Olav Tryggvason vakt over byen, ruvende høyt over folkemengden, slik han har gjort siden statuen ble reist i 1921 av billedhuggeren Wilhelm Rasmussen. 

Fun fact: Statuen er faktisk et stort solur! Kanskje tiden er inne for å utforske denne historiske perlen? 🕑

Stiftsgården - Trondheims kongelige residens

Stiftsgården, også kjent som Nordens største trepalé, ble bygget i perioden 1774-1778 for geheimerådinne Cecilie Christine Schøller. Siden 1906 har dette fantastiske paléet vært den offisielle boligen til den norske kongefamilien når de er i Trondheim. Hvis veggene kunne snakke, ville de nok hatt noen utrolige historier å fortelle!

En liten pause på ærverdige Britannia

Britannia Hotel ble grunnlagt for over 150 år siden for å imponere britiske aristokrater som besøkte Trondheim for det legendariske laksefisket. 

I dag er Britannia stedet hvor historie møter moderne luksus – og det er fortsatt en favoritt blant oppdagelsesreisende, weekendturister, kongelige og kjendiser fra hele verden. Ta en pause og nyt atmosfæren med en matbit eller noe godt i glasset på dette fantastiske stedet! Les mer

Nidarosdomen - et gotisk utsmykket mesterverk

Midt i hjertet av Trondheim ligger selveste Nidarosdomen, Norges nasjonalhelligdom og Nord-Europas viktigste pilegrimsmål. 

Katedralen er bygget over graven til Olav den hellige, Vikingkongen som kristnet Norge og fikk tittelen som hele landets evige konge. Nidarosdomen og erkebispegården byr på mange fine opplevelser for historieinteresserte besøkende. Les mer